SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » 5 Bahaya Ketuat Di Kemaluan Jika Tidak Dirawat

5 Bahaya Ketuat Di Kemaluan Jika Tidak Dirawat

Ketuat Di Kemaluan Adalah ketuat yang membentuk bintik atau benjolan pada bahagian kelamin. Mereka disebabkan oleh subtipe tertentu dari human papilloma virus (HPV), virus yang sama yang menyebabkan ketuat di bahagian lain badan. Ketuat genital tersebar melalui hubungan seksual, jadi mereka dikelaskan sebagai penyakit kelamin STD dan boleh menjejaskan lelaki dan wanita. Ketuat genital juga dikenali sebagai kondyloma acuminata atau ketuat venereal. Mereka boleh berkembang berhampiran faraj, serviks, alat kelamin atau rektum.

5 Bahaya Ketuat Di Kemaluan Jika Tidak Dirawat
◊ Kankser Serviks ◊ Kankser Zakar ◊ Kanser Tenggorok ◊ Matipucuk ◊ Mandul ◊ HIV

Ubat Herba Buang Ketuat Di Kemaluan

Ubat Herba Buang Ketuat Di Kemaluan

Baca : Buang Ketuat Dengan Bawang Bombay

Fakta Cepat Ketuat Di Kemaluan

 1. Ketuat genital biasanya terdapat di sekitar zakar, vagina,dubur atau paha atas.
 2. Mereka disebabkan oleh virus yang dihantar secara seksual yang boleh ditularkan melalui seks tanpa perlindungan atau dengan berkongsi mainan seks.
 3. Ketuat kelamin boleh dihalang dengan menggunakan kondom, empangan pergigian dan sarung tangan getah.
 4. Pemeriksaan fizikal yang mudah dilakukan oleh seorang profesional kesihatan akan memberitahu anda jika anda mempunyai ketuat alat kelamin.
 5. Ketuat boleh dirawat dan dikeluarkan. Jika anda mempunyai seks tanpa perlindungan atau anda bimbang tentang ketuat kelamin atau STI lain  cubalah secepat mungkin melakukan pemeriksaan.

Symtoms Ketuat Di Kemaluan
Ketuat di kemaluan muncul pada permukaan yang lembap, terutamanya di pintu masuk vagina dan rektum pada wanita. Mereka boleh muncul sebagai ketuat tunggal atau sebagai beberapa ketuat dalam kelompok yang kadang-kadang kelihatan seperti kubis bunga atau balung ayam. Pada lelaki dan wanita, mereka boleh muncul di mana sahaja di kawasan alat kelamin atau dubur. Mereka mungkin kecil, rata, benjolan berwarna daging atau benjolan kecil seperti kembang kol. Ketuat individu biasanya mempunyai diameter 1 milimeter hingga 2 milimeter – jauh lebih kecil daripada diameter pemadam pensel – tetapi kluster boleh menjadi sangat besar. Dalam sesetengah kes, ketuat boleh menjadi sangat kecil sehingga anda tidak dapat melihatnya. Ketuat genital mungkin tidak menyebabkan sebarang gejala, atau ia boleh menyebabkan gatal-gatal, pembakaran, kelembutan atau kesakitan.

Prognosis
Ketuat genital dapat hilang sendiri atau dengan rawatan. Adalah perkara biasa bagi mereka untuk kembali. Sesetengah strain virus HPV yang menyebabkan ketuat kemaluan, menyebabkan hampir semua kes kanser serviks di seluruh dunia, walaupun sebahagian kecil wanita yang dijangkiti akan mengembangkan kanser. Kanser serviks berkembang perlahan selama beberapa dekad. Sekiranya anda mempunyai ketuat alat kelamin, anda mungkin juga dijangkiti jenis virus yang menyebabkan kanser. Anda perlu memastikan Pap smear biasa.

Ujian Pap Dan Ujian HPV
Bagi wanita, adalah penting untuk menjalani pemeriksaan pelvik biasa dan ujian Pap, yang boleh membantu mengesan perubahan vagina dan serviks yang disebabkan oleh ketuat genital atau tanda awal kanser serviks. Semasa ujian Pap, doktor anda menggunakan instrumen yang dipanggil spekulum untuk membuka vagina anda dan melihat bahagian antara vagina dan serviks anda. Kemudian dia akan menggunakan alat untuk menangani sampel sel kecil dari serviks. Sel-sel diperiksa di bawah mikroskop untuk kelainan yang terjai pada kemaluan Anda. Hanya beberapa jenis HPV genital berkaitan dengan kanser serviks. Sampel sel serviks, yang diambil semasa ujian Pap, boleh diuji untuk jenis hpv yang menyebabkan kanser. Ujian ini biasanya digunakan untuk wanita berumur 30 tahun ke atas atau remaja yang sudah aktif secara seksual.

Rawatan Ketuat Di Kemaluan

Penting!  Jangan mengubati ketuat alat kelamin dengan sendirinya dengan ubat-ubatan over-the-counter yang digunakan untuk menghilangkan ketuat di tangan, kerana bahan kimia ini dapat membuat kawasan alat kelamin sangat menyakitkan.

Jenis Rawatan Doktor ( Harga Diluluskan Rm 170 – Rm 500 )
Rawatan bergantung pada saiz dan lokasi ketuat. Walaupun ketuat boleh dikeluarkan, masih ada beberapa virus yang tersisa di kulit, itulah sebabnya ketuat sering kembali. Sesetengah ubat yang digunakan untuk mengubati ketuat kemaluan tidak boleh digunakan semasa kehamilan, jadi penting untuk memberitahu doktor jika anda tengah mengandung. Ketuat kecil boleh dirawat dengan ubat-ubatan yang diberikan kepada kulit. Dalam sesetengah kes, menggunakan nitrogen cecair ke ketuat akan membekukan tisu dan membuat ketuat hilang. Sesetengah ketuat yang lebih besar memerlukan rawatan laser, atau pembuangan pembedahan.

 1. Imiquimod. Krim ini seolah-olah meningkatkan keupayaan sistem imun anda untuk melawan ketuat kemaluan. Elakkan hubungan seksual apabila krim pada kulit anda. Ini boleh melemahkan kondom dan diafragma dan merengsakan kulit pasangan anda. Satu kesan sampingan yang mungkin adalah kemerahan kulit. Kesan sampingan yang lain mungkin termasuk lepuh, sakit badan atau sakit, batuk, ruam, dan keletihan.
 2. Podophyllin dan podofilox. Podophyllin adalah resin sayuran yang memusnahkan tisu zakar. Doktor anda menggunakan penyelesaian ini. Podofilox mengandungi sebatian aktif yang sama, tetapi anda boleh menggunakannya di rumah. Jangan sekali-kali memohon podofilox secara dalaman. Di samping itu, ubat ini tidak disyorkan untuk digunakan semasa kehamilan. Kesan sampingan termasuk kerengsaan kulit ringan, kecederaan atau kesakitan.
 3. Asid Trichloroacetic. Rawatan kimia ini membakar ketuat kelamin, dan boleh digunakan untuk ketuat dalaman. Kesan sampingan termasuk kerengsaan kulit ringan, kecederaan atau kesakitan.
 4. Sinecatechins. Krim ini digunakan untuk rawatan ketuat alat kelamin luar dan ketuat di dalam atau di sekitar saluran dubur. Kesan sampingan, seperti kemerahan kulit, gatal-gatal atau pembakaran, dan rasa sakit, sering ringan.

Operasi Pembedahan ( Mencecah Kos Rm 1000 – Rm 3000 )
Anda mungkin memerlukan pembedahan untuk menghilangkan kutil yang lebih besar, kutil yang tidak bertindak balas terhadap ubat-ubatan atau, jika anda mengandung, kutil yang boleh didedahkan kepada bayi semasa buruh. Pilihan pembedahan termasuk:

 1. Pembekuan dengan nitrogen cecair cryotherapy. Pembekuan berfungsi dengan menyebabkan lecet untuk membentuk sekitar ketuat anda. Apabila kulit anda sembuh, luka akan luka, membolehkan kulit baru muncul. Anda mungkin perlu mengulangi rawatan. Kesan sampingan utama termasuk rasa sakit dan bengkak.
 2. Electrocautery. Prosedur ini menggunakan arus elektrik untuk membakar ketuat. Anda mungkin merasa sakit dan bengkak selepas prosedur.
 3. Pengasingan pembedahan. Doktor anda boleh menggunakan alat khas untuk mengurangkan ketuat. Anda memerlukan anestesia tempatan atau am untuk rawatan ini, dan anda mungkin merasa sakit selepas itu.

Rawatan Herba ( Harga Berpatutan Rm 278 )
Pentadbiran Makanan dan Ubat-ubatan Internasional telah meluluskan beberapa ubat herba untuk merawat HPV. Adalah penting untuk anda mengambil herba yang telah diluluskan oleh BPOM dan Kementerian Kesihatan tempatan. Ini adalah bahagian penting kejayaan rawatan anda.

Set Herba De Nature
Adalah campuran Habattussauda, ​​Propois, Bawang Putih, Zaitun dan bahan tambahan lain yang diproses menerusi Kaedah Cold Pressure Nanotech untuk menghasilkan Produk Liquid Capsule yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat untuk memberi kesan maksimum kepada tubuh dalam membasmi virus, bakteria dan cendawan. Rawatan digabungkan dengan ubat oral untuk membunuh virus dari dalam manakala salap digunakan untuk mengeluarkan dan mengeluarkan ketuat pada bahagian luar. Ketuat boleh terus tamat tanpa operasi dan kaedah laser.

Herba De Nature Pilihan Ramai
♦ 97.45% pesakit menyatakan 2-4 ketuat jatuh selepas 15-20 minit sapu cream
♦ Ketuat bertompok tanggal dengan cepat seawal 3 hari sahaja.
♦ Selamat dan Tiada kesan sampingan
♦ 100% herba.
♦ Tidak perlu menahan kesakitan.
♦ Tidak perlu bayar mahal untuk operasi dan laser.
♦ Ketuat hilang untuk selamanya dengan keputusan ujian HPV negatif
♦ Sapuan yang sedikit boleh menanggalkan akar ketuat
♦ Hanya perlu beli sekali sahaja dengan penggunaan yang minima.


Sokongan Penuh De Nature Health
Cara hilangkan ketuat kelamin dengan Herbal yang sangat khusus dan canggih. Bersama dengan ubat-ubat inovatif, kami berusaha untuk menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk memastikan bahawa pesakit dan keluarga disokong sepenuhnya semasa penjagaan kami. De Nature Health mempunyai pasukan profesional dan berpengalaman. Kami membantu pesakit dan keluarga menavigasi pengalaman mereka di klinik kami. De Nature Health bersedia membantu apabila pesakit dan keluarga benar-benar memerlukannya.

NOTA ⇓
Kajian dan analisis membuktikan keberkesanan Herba De Nature.
Tetapi panjang pemulihan antara satu pesakit dengan yang lain tentu berbeza-beza bergantung kepada keterukan Ketuat Kemaluan. Kami mengesyorkan agar pesakit mengambil rawatan selama 2 minggu hingga 1 bulan. Dengan rawatan ini secara umumnya (97.45%) Ketuat telah bertambah baik dan hampir sembuh untuk ketuat kelamin yang berulang dan kronik.

Review Pasien kutil Kelamin


Catatan De Nature Herba
Pemberian vaksin HPV boleh menghalang anda daripada ketuat di kemaluan. Tetapi jika ketuat kelamin sudah muncul, anda pastinya perlu melakukan rawatan. Sebelum mencuba beberapa cara untuk menghilangkan ketuat alat kelamin di rumah, pastikan anda menggunakan bahan semulajadi yang berkualiti. Sekiranya gangguan kulit tidak hilang, rujuklah Doktor atau pakar kesehatan lainy yang Anda percayai.

Bagikan informasi tentang 5 Bahaya Ketuat Di Kemaluan Jika Tidak Dirawat kepada teman atau kerabat Anda.

5 Bahaya Ketuat Di Kemaluan Jika Tidak Dirawat | KUTIL KELAMIN

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.