SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » 4 Cara Terbaik Buang Ketuat Dubur Cepat Dan Selamat

4 Cara Terbaik Buang Ketuat Dubur Cepat Dan Selamat

Bagaimana Mahu Sembuhkan Ketuat Dubur?
Salam sejahtera dan terima kasih untuk soalan anda. Ketuat merupakan sejenis ketumbuhan yang disebabkan oleh jangkitan HPV atau human papilloma virus. HPV biasanya merebak melalui hubungan kelamin atau dari ibu ke anak semasa proses kelahiran. Ketuat biasanya tidak mendatangkan bahaya tetapi jangkitan HPV kronik yang tidak dirawat boleh menyebabkan kanser pintu rahim atau cervical cancer. Selain itu, HPV juga membawa risiko untuk kanser zakar,kanser mulut dan kanser dubur, terutamanya dalam kalangan orang yang mengamalkan homoseksual dan biseksual.

Cara Buang Ketuat Dubur Tanpa Kaedah Laser Dan Pembedahan

Cara Buang Ketuat Dubur Tanpa Kaedah Laser Dan Pembedahan

Baca : Petua Mujarab Hilangkan Ketuat Di Sekitar Dubur

Symptoms Ketuat Dubur
Ketuat boleh muncul di mana saja, bukan hanya sekadar alat kelamin atau bahagian badan yang lain. Ketuat dubur muncul dalam anus dan rektum dalam jumlah besar sehingga masuk ke dalam. Jika ini berlaku, beberapa tanda di bawah akan muncul:

 1. Mempunyai pendarahan dengan intensiti tertentu. Pendarahan ini boleh berlaku jika ketuat dubur telah memasuki dan tumbuh di dinding dubur. Apabila seseorang mempunyai pergerakan usus atau seks dubur, geseran yang kuat boleh menyebabkan pendarahan yang teruk.
 2. Bintil-bintil kecil sekitar pembukaan dubur atau dubur masuk ke dalam. Warna ketuat dubur biasanya sama dengan warna kulit, walaupun kadang-kadang ia lebih cerah sehingga mudah dikenali
 3. Ketuat dubur boleh bergerombol dan menyerupai kubis bunga. Sekiranya keadaan ini berlaku, ketidakselesaan akan muncul semasa pergerakan usus atau semasa duduk.
 4. Fluid atau lendir dari benjolan yang berlaku. Apabila lendir muncul kadang-kadang ia terasa sangat gatal dan tidak boleh ditanggung.

Diagnosis Ketuat
Ketuat duburmudah dikenali dari bintil-bintil kasar yang muncul, tetapi ada sebahagian kas ketuat dubur tak kasat mata dan anda digalakkan untuk berjumpa dengan doktor secepat mungkin. Doktor akan menjalankan pemeriksaan fizikal dan ujian lain sekiranya diperlukan untuk anda. Jika anda mengalami masalah ketuat dubur selepas anda menjalankan hubungan kelamin, maka doktor akan menjalankan ujian lain kerana anda mempunyai risiko untuk menghidap jangkitan kelamin yang lain. Anda usah risau kerana doktor tidak akan membongkarkan identiti anda dan setiap jangkitan kelamin mempunyai rawatan terbaiknya.

4 Cara Terbaik Buang Ketuat Dubur Cepat Dan Selamat

 1. Perubatan Topikal
  Jika ketuat baru berlaku di luar dubur atau di sekitar rektum, dan jumlahnya tidak banyak, penggunaan ubat topikal boleh digunakan. Ubat ini akan menjadikan ketuat mengecut dengan sendirinya dan kemudian bebas daripada kulit. Ubat-ubatan topikal untuk kulit biasanya agak keras, jadi anda mesti berhati-hati apabila menggunakannya. Jumpa doktor dengan segera untuk menangani masalah ini. Mereka akan melakukan pemeriksaan yang baik ke dalam dubur. Ini perlu dilakukan untuk mengetahui sama ada terdapat potensi rawatan lain atau tidak. Jika ia hanya berlaku di luar, salap atau jenis sapuan topikal cukup.
 2. Pembekuan Atau Pemanasan
  Selain menggunakan salap, jika keadaan ketuat dubur semakin teruk dan bercabang di mana-mana, rawatan dengan pembekuan atau pemanasan mesti dilakukan. Pembekuan biasanya dilakukan dengan nitrogen cair untuk membuat tisu kutu beku dan mudah dilepaskan. Hampir sama seperti pembekuan, pemanasan adalah diberikan cecair panas untuk membuat pembakaran kutil juga boleh dilakukan. Kaedah ini bersama-sama membuat ketuat mati dan mudah dikeluarkan dari kawasan dubur.
 3. Pembedahan
  Sekiranya ketuat dubur, mereka banyak dalam bilangan dan saiznya besar, pembedahan adalah salah satu cara untuk melakukannya. Dengan pembedahan, seseorang tidak akan merasa sakit semasa proses mengambil. Tambahan pula, selepas diambil ubat akan diberikan secara khusus untuk melegakan kesakitan.

Adakah Anda Takut Pembedahan? Terkendala Dengan Wang? Atau Telah Mencuba Pelbagai Kaedah Pembedahan, Tetapi Ketuat Itu Kembali Berulang?

Jika Ya … Sudah Tiba Masanya Beralih Kepada De Nature. Berbahan Dasar Herba Alami, Selamat Dan Tanpa Kesan Sampingan.

Harga? Dijamin Berpatutan. 

Cara Hilangkan Ketuat Dengan Cepat

Cara Hilangkan Ketuat Dengan Cepat

Set Ketuat Genital Herba De Nature
adalah campuran Habattussauda, ​​Sambiloto, Bawang Putih, Zaitun dan bahan tambahan lain yang diproses menerusi Kaedah Cold Pressure Nanotech untuk menghasilkan Produk Liquid Capsule yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat untuk memberi kesan maksimum kepada tubuh dalam membrantas virus dan membuang ketuat secara pantas dan selamat.

Cream Sapu : Krim ini adalah salah satu cara menghilangkan ketuat yang paling berkesan. Anda boleh menggunakannya dalam alat kelamin atau dubur. Tetapi, Anda akan melihat hasil terbaik apabila anda menggunakan krim ini dari awal dimana keadaan ketuat masih lembut dan kecil.

Ubat Topikal : Kerana ketuat kelamin disebabkan oleh virus HPV dan muncul apabila sistem imun anda rendah, ubat topikal akan membantu merangsang sistem imun anda, melawan virus dan menghancurkan ketuat kelamin dari dalam. Cara menghilangkan ketuat ini mempunyai peluang paling rendah  berbanding kaedah lain, untuk mengelakan ketuat dari pada muncul semula.

Penyebaran Ketuat Dalam Dubur
Ketuat boleh menyebar di dubur untuk beberapa cara. Pertama melalui seks dubur yang dilakukan oleh pasangan dan sekarang ramai yang mengamalkan gay dan homoseks. Jenis seks ini boleh mencetuskan penularan HPV yang pada awalnya berada di sekeliling kemaluan sehingga ia melekat di sekitar rektum atau memasuki dubur.

Tanpa seks dubur, virus HPV juga boleh disebarkan di sekitar dubur melalui sentuhan. Sebagai contoh, seseorang memegang zakarnya yang mempunyai ketuat. Kemudian tangan digosok di sekitar dubur, kemungkinan besar ia boleh melekat di sana dan kemudian tersebar jika sistem kekebalan tubuh berkurang.

Pencegahan Ketuat Pada Dubur
Ketuat dubur tidak akan berbahaya selagi mereka dirawat serta-merta. Walau bagaimanapun, lebih baik jika kita dapat menghalangnya. Berikut adalah beberapa cara untuk mencegah ketuat dubur :

 1. Apabila mempunyai hubungan seks dubur, ia adalah idea yang baik stop cepat. Selain dapat menghindarkan penularan virus HPV, kemungkinan penularan penyakit menular seksual lain termasuk HIV akan menjadi kecil.
 2. Jangan sentuh kawasan dubur sama ada untuk memberi rangsangan atau sebaliknya.
 3. HPV memang boleh dihalang dengan menggunakan kondom. Walau bagaimanapun, virus ini masih mempunyai kemungkinan ditularkan dari tangan ke dubur.
 4. Jika perlu, vaksinasi Gardasil dapat dilakukan untuk mencegah penularan HPV, terutama dalam mencegah strain yang dapat memicu kanser.
 5. Mengetahui keadaan kesihatan atau status pasangan semasa hubungan seks. Dengan mengetahui status kesihatan mereka, kemungkinan penghantaran HPV dapat dicegah dan ketuat tidak berlaku.

Demikianlah ulasan mengenai ketuat dubur. Ketuat pada kelamin dan dubur adalah berbahaya, tetapi sering diabaikan. Ketuat ini boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, lelaki atau perempuan dengan apa-apa orientasi seksual. Selagi ada hubungan di sekitar alat kelamin dan anus, virus boleh bergerak dan membuat jangkitan. Memandangkan kesan ketuat ini sangat banyak termasuk kesan mental, kemudian mulakan dengan hubungan seks yang sihat dan dilindungi. Lindungi diri anda dari permulaan supaya anda tidak menyesal kemudian.

Bagikan informasi tentang 4 Cara Terbaik Buang Ketuat Dubur Cepat Dan Selamat kepada teman atau kerabat Anda.

4 Cara Terbaik Buang Ketuat Dubur Cepat Dan Selamat | KUTIL KELAMIN

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.