SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Ketuat Pada Kelamin Lelaki

Ketuat Pada Kelamin Lelaki

Forum Kesihatan Kelamin #1 Malaysia
Saya mengalami masalah pertumbuhun ketuat berbentuk bunga kubis ( ketuat pada kelamin lelaki ). Saya sngat malu untuk berjumpa dengan doktor. Saya harap boleh membantu memberikan penerangan untuk menghilangkan ketuat dan cara mengatasi ketuat supaya tak tumbuh lagi. Adakah ini soalan yang tengah membimbangkan kawan-kawan semua? Salam sejahtera, terima kasih atas soalan yang diajukan dan teruslah membaca untuk mendapatkan rawatan ketuat terbaik.

Apa Yang Ketuat ?
Bagi masyarakat awam seringkali kita berjumpa atau mendengar permasalahan mengenai ketuat dari ahli keluarga atau teman-teman. Ramai yang kadangkala masih keliru mengenai kondisi ketuat itu sendiri. Jadi, apakah ia? Ketuat merupakan sejenis ketumbuhan yang berada pada kulit individu yang terlibat. Ia sebenarnya disebabkan oleh jangkitan sejenis virus yang dinamakan sebagai Human Papiloma Virus (HPV). Sesetengah orang mungkin pernah mendengar nama virus ini kerana ia juga dikaitkan dengan kanser pangkal rahimdan juga kanser penis. Namun, terdapat banyak jenis hpv dan setiap jenis akan membawa kepada masalah yang berbeza. Sebagai contoh, hpv jenis 16 dan 18 bertanggungjawab sebagai agen yang menyebabkan kanser manakala jenis 6 dan 11 pula ‘bertugas’ untuk mencetuskan masalah ketuat pada kelamin lelaki, kemaluan wanita dan juga ketuat dubur bagi pengamal anal seks.

Baca Juga : 11 Cara Hilangkan Ketuat Di Kemaluan

Risiko Mendapat Ketuat
Ketuat pada kelamin lelaki adalah yang paling sering kita jumpai. Namun, sesiapa sahaja boleh terdedah kepada risiko untuk dijangkiti oleh virus ini. Hal ini disebabkan oleh sifat hpv yang mudah untuk merebak dan oleh sebab itu, ketuat berjangkit dengan cepat. Anda boleh dijangkiti ketuat hanya dengan menyentuh ketumbuhan yang sama berada pada badan anda sendiri atau badan orang lain. Selain itu, berkongsi tuala atau pisau cukur dengan seseorang yang sudah dijangkiti juga akan meningkatkan risiko anda untuk mendapat virus ini. Kebarangkalian tersebut juga semakin bertambah sekiranya anda mempunyai luka pada tempat sentuhan di mana ia memudahkan hpv untuk menyelinap masuk ke bahagian bawah kulit. Oleh sebab itu, amalan garuk dan korek ketuat adalah dilarang kerana ia boleh merebak dengan mudah pada tangan atau muka anda.

Individu yang tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan mempunyai risiko yang rendah unutk mendapat masalah ini. Seperti patogen (virus, bakteria dan kulat) lain, hpv memerlukan tubuh badan yang mempunyai sistem imuniti yang lemah untuk terus membiak dan menjalankan kerja-kerja kotor mereka. Dengan itu, kanak-kanak, warga emas dan seseorang yang mempunyai sistem pertahanan tubuh badan yang lemah mempunyai peratusan yang lebih tinggi untuk menerima jangkitan ini. Golongan yang mempunyai sistem imuniti badan yang lemah terdiri daripada pesakit HIV, pesakit kanser yang menjalani kemoterapi dan individu yang mengambil steroid untuk jangka masa yang panjang sebagai contoh pesakit yang baru menjalani pembedahan pemindahan organ. Walaupun demikian, seseorang yang mempunyai imuniti yang baik juga masih mempunyai risiko untuk mendapat jangkitan hpv, sekiranya patner seks mereka mempunyai ketuat kelamin.

Gejala Ketuat Pada Kelamin Lelaki

Jangkitan hpv pada kulit boleh melibatkan pelbagai bahagian anggota tubuh badan, tetapi ketuat yang tumbuh pada bahagian kemaluan merupakan ketuat yang paling tidak disukai kerana ia berada di dalam kumpulan penyakit kelamin berjangkit (STD). Hal ini menyebabkan ramai individu tidak gemar untuk berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan rawatan kerana bimbang terhadap stigma bakal di hadapi dan berasa malu dengan pengalaman ketuat kelamin yang dihadapi. Kebiasaanya jangkitan ketuat pada kelamin lelaki tidak mendatangkan sebarang simptom selain daripada ketumbuhan. Namun, kadangkala pesakit akan berasa gatal-gatal, rasa terbakar, luka melecet, cecair keluar dari saluran kencing dan kesakitan semasa hubungan seksual boleh berlaku. Ia boleh berlaku di mana-mana bahagian alat kelamin dan kawasan sekitarnya seperti di pinggul, dubur dan saluran kencing.

Bagi wanita, ketuat genital ini biasanya tumbuh di bahagian vagina, dubur atau pangkal rahim manakala lelaki di bahagian penis atau zakar. Bercirikan ketuat berwarna merah jambu atau warna kulit, ia boleh kekal dalam tubuh bagi jangka masa lama. Sekiranya tidak dirawat, ketuat ini boleh tumbuh menjadi lebih besar dan banyak, dan boleh menyebabkan kanser, mati pucuk, kemandulan dan 70% lebih mudah terjangkit HIV.

Rawatan Ketuat Pada Kelamin Lelaki

Sekiranya anda ingin merawat ketuat di bahagian alat kelamin, adalah sangat disarankan untuk anda berjumpa dengan doktor agar anda mendapatkan rawatan yang sesuai untuk anda. Oleh itu, anda amat disarankan untuk merujuk masalah ini kepada doktor agar maklumat lanjut serta pemeriksaan dilakukan sebelum kesimpulan boleh dibuat. Anda juga boleh klik pada link ini untuk untuk bercakap dengan pihak kami secara peribadi melalui atas talian bagi mendapatkan penerangan dan nasihat atau rawatan herba yang diperlukan.

Terdapat beberapa ubat dan mengobati genital warts dengan medis. Mengeluarkan ketuat kaedah laser atau pembedahan adalah rawatan terpantas, tetapi juga yang paling mahal dan invasif. Ini juga boleh menyebabkan parut. Masalah?? 🙂  Anda juga boleh mencuba rawatan yang mudah dan murah untuk menghilangkan genital warts.  Kami menyediakan tips dan fakta mengenai rawatan ketuat alat kelamin dengan bahan-bahan semula jadi. Bagaimana Anda akhirnya memutuskan sebagai penderita kutil kelamin adalah sesuatu yang sangat peribadi.

Cara Hilangkan Ketuat Di Kemaluan Seawal 3Hari

Tanpa Pembedahan Dan Kaedah Laser

Ketuat Pada Kelamin Lelaki

Ketuat Pada Kelamin Lelaki

HERBA DE NATURE PILIHAN RAMAI
♦ 97.45% pesakit menyatakan 2-4 ketuat jatuh selepas 15-20 minit sapu cream
♦ Ketuat bertompok tanggal dengan cepat seawal 3 hari sahaja.
♦ Selamat dan Tiada kesan sampingan
♦ 100% herba.
♦ Tidak perlu menahan kesakitan.
♦ Tidak perlu bayar mahal untuk operasi dan laser.
♦ Ketuat hilang untuk selamanya dengan keputusan ujian HPV negatif
♦ Sapuan yang sedikit boleh menanggalkan akar ketuat
♦ Hanya perlu beli sekali sahaja dengan penggunaan yang minima.

Set Herba DeNature adalah campuran Habattussauda, ​​Propois, Bawang Putih, Zaitun dan bahan tambahan lain yang diproses menerusi Kaedah Cold Pressure Nanotech untuk menghasilkan Produk Liquid Capsule yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat untuk memberi kesan maksimum kepada tubuh dalam membasmi virus, bakteria dan patogen. Rawatan digabungkan dengan ubat oral untuk membunuh virus dari dalam manakala salap digunakan untuk mengeluarkan dan mengeluarkan ketuat pada bahagian luar. Ketuat boleh terus tamat tanpa operasi dan kaedah laser.

NOTA ⇓ 
Kajian dan analisis membuktikan keberkesanan Herba De Nature.
Tetapi panjang pemulihan antara satu pesakit dengan yang lain tentu berbeza-beza bergantung kepada keterukan Ketuat Kemaluan. Kami mengesyorkan agar pesakit mengambil rawatan selama 2 minggu hingga 1 bulan. Dengan rawatan ini secara umumnya (97.45%) Ketuat  telah bertambah baik dan hampir sembuh untuk ketuat kelamin yang berulang dan kronik.

Review Pasien kutil Kelamin

Petua Tambahan Elakan Genital Warts Dari Muncul Semula

  1. jaga kulit bersih boleh membantu menghalang ketuat pada masa depan.
  2. Basuh pakaian anda dengan air panas dan gantikannya secepat mungkin.
  3. Pastikan alat kelamin anda kering.
  4. Makan makanan yang sihat untuk mempercepat proses penyembuhan.
  5. Mengekalkan kebersihan yang baik untuk membantu kutil pulih dengan cepat.
  6. Jangan berkongsi tuala atau seluar.
  7. Elakkan memakai seluar ketat atau sintetik.

Sekian dari saya, semoga jawaban singkat mengenai ketuat pada kelamin lelaki diatas boleh membantu anda. DeNature Herbs adalah platform perawatan kesehatan digital pertama dan terbesar di Indonesia, menghadirkan akses obat-obatan yang lebih mudah dan lebih terjangkau melalui apotek online kami. Kami menyediakan layanan kesehatan digital termasuk Apotek Online dan Konsultasi Free. Dengan harga terbaik, layanan cepat, dan kemudahan penggunaan, menjaga kesehatan anda menjadi jauh lebih mudah. Wedo because we care. Salam sihat DeNature.

Bagikan informasi tentang Ketuat Pada Kelamin Lelaki kepada teman atau kerabat Anda.

Ketuat Pada Kelamin Lelaki | KUTIL KELAMIN

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.