SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » 8 Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin

8 Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin

PT. De Nature Group — Adakah Anda tengah mencari Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin? Teruslah membaca dan pahaim semuanya dalam waktu 3menit. Temukan jawaban pengobatan terbaik disini. Ketuat alat kelamin mungkin salah satu daripada penyakit yang menjadikan penderitanya malu untuk membincangkannya. Walaupun tidak ramai yang memilikinya. Tetapi Sesiapa yang ada ketuat pasti mahu menghapuskan penyakit itu, bukan? Nasib baik ada banyak cara tradisional untuk mengubati ketuat kemaluan.

Menurut Jurnal Klinikal dan Estetik Dermatolog, Di Amerika hampir 1 juta kes ketuat alat kelamin baru didiagnosis setiap tahun. Sedangkan di Malaysia sendiri tidak ada angka yang pasti, tetapi berdasarkan data dari klinik infeksi menular seks, ketuat alat kelamin berada di peringkat kedua dibawah gonorea siplis dalam kasus-kasus infeksi menular seksual. Belum lagi undiagnosed. Penyebaran utama adalah hubungan seks tanpa perlindungan. Peningkatan agak pesat berbanding tahun sebelumnya.

Fakta: Ketuat Genital atau Kondiloma Akuminata disebabkan oleh HPV (Human Papollomavirus). Dari kira-kira 120 jenis HPV. HPV jenis 6 dan 11 adalah yang biasanya menyebabkan ketuat alat kelamin dan mencetuskan kanser serviks dan kanser zakar bila dibiarkan tanpa rawatan.

Kecewa Mengenai Ketuat Kelamin?
Ketuat genital juga boleh dikeluarkan melalui pembedahan. Tetapi, tindakan ini tidak menjamin ketuat tidak tumbuh semula. Kemudian, apakah langkah-langkah yang lebih berkesan untuk menghilangkan ketuat? Bersantai, pada dasarnya ketuat kelamin boleh hilang dengan rawatan sendiri. Kes ketuat kemaluan juga dialami oleh berjuta-juta orang setiap tahun. Berita baik sekali lagi, mengeluarkan ketuat boleh dilakukan secara semulajadi.

obat kutil kelamin di apotik de nature

obat kutil kelamin di apotik de nature

Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin

Sebelum mencuba beberapa cara Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin di rumah, pastikan anda mendapatkan bahan-bahan dari tempat yang dipercayai. Di samping itu, cuba berbincang dengan ahli pakar terpercaya Anda, untuk memastikan bahawa Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin Anda adalah selamat.

 1. Teh Hijau juga berkesan untuk merawat ketuat kelamin. Tidak hairanlah ramuan ini adalah dalam sinacatechin salap yang hanya boleh diperolehi oleh preskripsi dari doktor. Selain meminta preskripsi dari doktor anda, anda juga boleh membeli ekstrak teh hijau di farmasi. Setelah mencampurkan 1-2 titisan minyak kelapa ke dalamnya, segera gunakannya pada ketuat.
 2. Cuka Apple Kerana sifatnya yang berasid, ia boleh membunuh virus, jadi jangan takut untuk mencelup bola kapas di cuka apel, kemudian aplikasikannya ke ketuat alat kelamin. Di samping itu, cuka sari ape boleh “membakar” dan perlahan-lahan memusnahkan kulit yang dijangkiti, menyebabkan ketuat keseluruhan menyerupai, serupa dengan cara asid salisilat berfungsi. Tetapi harus diperhatikan bahawa sifat berasid kadang-kadang boleh membakar kulit sehingga perlu dicairkan dengan air. Ia lebih selamat untuk berunding.dengan doktor terlebih dahulu.
 3. Bawang Putih. Sesetengah bukti saintifik telah mendapati bahawa mengeklik ekstrak bawang putih ke ketuat boleh membantu menyembuhkannya. Anda boleh membeli ekstrak bawang putih secara langsung di farmasi atau rendam cheesecloth ke dalam campuran bawang dan minyak, kemudian aplikasikan kepada ketuat.
 4. Tea Tree Oil memang merupakan salah satu minyak esensial yang berguna untuk melawan jamur dan organisme lainnya, termasuk kutu rambut. Selain itu, Mayo Clinic juga mencatat kalau minyak tersebut ampuh atasi kutil kelamin.Karena beberapa orang alergi terhadap tea tree oil, ada baiknya Anda melakukan tes di lengan lebih dulu. Kalau tak ada reaksi setelah 24 jam berlalu, maka itu artinya Anda tidak alergi terhadapnya. Sekarang untuk mengobati kutil kelamin, Anda tinggal mencampurkan 1 tetes tea tree oil dengan 1-2 tetes minyak carrier seperti minyak kelapa misalnya, lalu aplikasikan itu langsung ke kutilnya. Usai diaplikasikan, tea tree oil mungkin menimbulkan sensasi terbakar atau bahkan radang, namun itulah cara minyak ini bekerja untuk mengecilkan ukuran kutilnya.
 5. Sayuran. Makan sayur-sayuran bertekstur renyah seperti kubis, brokoli, dan kembang kol nampaknya boleh membantu mengubati ketuat kemaluan. Sebabnya adalah kerana sayur-sayuran ini mengandungi I3C (Indole-3-carbinol) yang dapat membantu menghilangkan kutil alat kelamin. Oleh itu, pesakit dinasihatkan untuk makan 4-5 hidangan sayur-sayuran setiap hari.
 6. Folat dan B12. Terdapat hubungan antara kekurangan folat dan B12 dengan peningkatan risiko HPV. Oleh itu, untuk mencegah jangkitan HPV dan juga menghapuskan ketuat alat kelamin yang disebabkan, mengambil multivitamin atau makanan tambahan folat dan B12 secara teratur.
 7. Gaya Hidup. Apabila organ keintiman ditumbuhi ketuat, maka sedikit demi sedikit pasti akan membuatnya tidak selesa. Sehingga gangguan ini cepat hilang, maka hiduplah gaya hidup yang sihat. Elakkan rokok! Kurangkan penggunaan makanan tidak sihat, produk yang diproses, lemak tepu, yang mengandungi perangsang, dan berpotensi menyebabkan alergi. Sebaliknya berlipat ganda penggunaan makanan berikut:
  Sumber-sumber antioksidan seperti blueberry, ceri, tomato, paprika,Sayuran berdaun hijau,Gandum keseluruhan,Badam,Bijirin dan Daging tanpa lemak. Semua makanan ini boleh membantu meningkatkan sistem imun dan mengurangkan jangkitan jangkitan akibat HPV.

Walaupun cara semulajadi untuk mengubati ketuat kelamin di atas berasal dari pelbagai sumber yang sah, tidak ada jaminan hasilnya. Terutama keadaan ketuat dan ketahanan antara orang yang berlainan.

Jika Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin  yang dihantar tidak berfungsi dan atau jika ketuat itu hilang, tidak bermakna anda tidak lagi dijangkiti. Sebab Anda hanya mengobati ketuat dibahagian luar, sedangkan virus HPV penyebab utama ketuat masih terus berkembang dalam badan.

Dalam kes yang jarang berlaku, HPV boleh menyebabkan ketuat kemaluan dan juga kanser serviks. Ini berlaku jika terdapat lebih daripada 1 jenis HPV yang menjejaskan tubuh. Belum lagi kerana virus itu boleh menetap di dalam badan tanpa menyebabkan gejala untuk jangka masa yang panjang, jadi walaupun kutil itu sembuh sekarang, tetapi ia boleh berulang lagi. Oleh itu, sekarang adalah masa untuk Anda melakukan rawatan herbal atau pergi jumpa doktor pakar untuk melakukan operasi ketuat. Rawatan tambahan biasanya perlu dilakukan supaya tidak menjangkiti pasangan.

Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin

Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin

Set Herbal Kutil Kelamin De Nature
Rawatan digabungkan dengan ubat oral untuk membunuh virus dari dalam manakala salap digunakan untuk mengeluarkan dan mengeluarkan ketuat pada bahagian luar. Berbahan dasar semulajadi Habattussauda, ​​Sambiloto, Bawang Putih, Zaitun dan bahan tambahan lain yang diproses menerusi Kaedah Cold Pressure Nanotech untuk menghasilkan Produk Liquid Capsule Berkualiti yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat untuk memberi kesan maksimum kepada tubuh dalam membasmi virus, bakteria dan cendawan.

Set Herbal Kutil Kelamin De Nature. Pilihan Ramai !!
♦ 97.45% pesakit menyatakan 2-4 ketuat jatuh selepas 15-20 minit salap
♦ Ketuat bertompok boleh dilihat dengan jelas selepas 3-5 hari rawatan
♦ Jumlah pemulihan biasanya 2 minggu -1 bulan dengan keputusan ujian HPV negatif
♦ Tiada kesan sampingan mual dan mengantuk
♦ Halal dan Selamat. Baca Cara Cepat Hilangkan Ketuat Kelamin Ibu Hamil
♦ 100% herba.

Testimoni 8 Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin De Nature

Kajian dan analisis membuktikan, tetapi panjang pemulihan antara satu pesakit dengan yang lain adalah berbeza bergantung kepada hormon, keterukan ketuat dan jangka sakit yang diderita.

Review Pasien kutil Kelamin

Komposisi Set Herbal Kutil Kelamin De Nature
Tiap kapsul mengandung exstrak yang setara dengan :
Orthosiphon stamineus folium 1250mg
Imperata cylindrica rhizoma 625mg
Andrographis paniculata folium 625mg
Lumbricus rubellus extract 500mg
Tinospora crispa 1000mg

Farmakologi
Tinospora crispa (Bratawali, brotowali)
Tanaman Bratawali merupakan tanaman obat yang dapat dijadikan sebagai obat tradisional yang memiliki banyak manfaat dalam kesehatan terutama dalam penyembuhan berbagai penyakit dalam maupun luar. Kulit-batangnya mengandung zat-zat seperti alkaloid dan damar lunak berwarna kuning sedang akarnya mengandung zat berberin dan kolumbin.Kandungan alkaloid berberina berguna untuk membunuh bakteri pada luka.Zat pahit pikroretin dapat merangsang kerja urat saraf sehingga alat pernapasan bekerja dengan baik dan menggiatkan pertukaran zat sehingga dapat menurunkan panas.Selain sebagai obat, bratawali juga berfungsi sebagai penambah nafsu makan dan menurunkan kadar gula dalam darah.Penyakit-penyakit yang dapat diobati dengan menggunakan bratawali ialah rheumatic arthritis, rheumatik sendi, demam, demam kuning, kencing manis, malaria, diabetes, serta penyakit luar seperti memar, kudis, dan luka.sifilis,kutil dan penyakit menular seksual yang disebabkan bekteri.

Orthosiphon stamineus folium (Bunga Kumis Kucing)
Menyembuhkan masalah kandung kemih.Karena kumis kucing dapat membersihkan traktat dan memudahkan sistem kerjanya, manfaat kumis kucing sangat efektif dalam melawan infeksi di kandung kemih dan juga mencegah masalah kandung kemih terjadi di masa depan.Manfaat lainya dapat membantu mencegah pertumbuhan bakteri karena kumis kucing terdiri dari beberapa senyawa seperti fenol dan asam caffenik. Dengan demikian itu dapat dengan mudah diterapkan pada kulit untuk menyembuhkan luka, menghilangkan kutil, patilan,mata ikan,memar dan berbagai jenis infeksi lainnya.

Imperata cylindrica rhizoma (Alang-alang)
Alang-alang mengandung imparanene, asam sitrat, asam malic, glukosa, fernerol, saponin, esin, silidrin, alkali, dll. kandungan tersebut dapat membantu untuk menjaga kesehatan tubuh. Untuk itu biasanya tanaman alang-alang ini digunakan sebagai obat tradisional.Mengobati kencing nanah. Mengobati kencing secara terus menerus atau sering buang air. Sebagai obat keputihan.

Andrographis paniculata folium (Sambiloto)
Menurut beberapa pustaka, secara tradisional sambiloto digunakan untuk radang amandel, sifilis, gonorrhea,borok, penawar racun makanan, tifus, demam, gatal, penawar racun serangga, penawar racun ular, diabetes, tonikum, disentri, penyakit telinga, eksim, radang usus buntu, masuk angina, trakoma, dipteria, pembersih darah,dll.Tanaman sambiloto digunakan untuk mencegah pembentukan radang, memperlancar air seni (diuretika), menurunkan panas badan (antipiretika), obat sakit perut, kencing manis, dan terkena racun. kandungan senyawa kalium memberikan khasiat menurunkan tekanan darah.

Lumbricus rubellus extract ( Cacing tanah)
Cacing tanah merupakan hewan yang hidup menggunakan bantuan sistem pertahanan sejak fase awal evolusi. Dengan begitu, tidak heran jika hewan satu ini selalu dapat menghadapi beragam invasi mikroorganisme patogen yang berasal dari lingkungan hidup mereka. Cacing tanah memiliki kekebalan humoral serta selular mekanisme. Hal ini telah dibuktikan melalui penelitian yang telah berjalan selama kurang lebih 50 tahun. Selain itu, penelitian juga menyebutkan jika cacing tanah memiliki kandungan lebih dari 40 protein serta pemeran aktivitas biologis seperti :antimikroba, proteolitik, cytolytic, hemolitik, tumorolytic, hemagglutinating, dan kegiatan mitogenic. Cacing tanah termasuk dalam hewan tak bertulang belakang atau yang biasa disebut dengan invertebrata.Dalam hasil penelitian, juga disebutkan bahwa cacing tanah memiliki senyawa aktif yang berperan dalam melumpuhkan bakteri patogen.

DOSUR DAN CARA MENGGUNAKAN

 1. Gangjie, Ghosiah, Pipeca dan darah Bersih, diambil 3 kali sehari setiap 1 kapsul
 2. Bagi mereka yang mempunyai sakit gesrik, ia perlu diambil 1 jam selepas makan
 3. Salap anpiloma digunakan 2x sehari dengan digerakkan terlebih dahulu. Ambil tusuk gigi dan celupkan pada salep anpiloma kemudian sapu pada ketat .Tunggu 15-20 minit kemudian lap dengan tisu lemba.
 4. Selepas pembersihan, kemudian sapukan salep djie nipis dan merata dan biarkan luka kering dengan cepat dan tiada jangkitan
 5. Pastikan tangan dan semua peralatan bersih apabila menggunakan salap
 6. Lakukan dengan kerap sehingga ketuat bersih.

Kesan Sampingan Set Herbal Kutil Kelamin De Nature
Hasilnya diketahui bahawa dalam tubuh, ekstrak herba berfungsi untuk memicu peningkatan pengeluaran air kencing yang membuat anda kencing lebih kerap. Secara tidak langsung, pembuangan air kencing dapat membantu menghilangkan bakteria yang memasuki pundi kencing. Ini juga membantu mengurangkan kemungkinan bakteria dapat melekat pada sel-sel di dinding saluran kencing, yang boleh menyebabkan jangkitan.

Sekiranya itulah 8 Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin dari kami, semoga boleh bermanfaat untuk Anda dan keluarga. Jangan biarkan ketuat tanpa rawatan sebab bila dah bertompok menjadi macam brokoli dan balung ayam jantan, menjadi lebih susah untuk dihilangkan.Ingat bahawa Ketuat kelamin boleh bermanifestasi menjadi kanser serviks dan kanser penis. Salam Sehat De Nature.

Bagikan informasi tentang 8 Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin kepada teman atau kerabat Anda.

8 Petua Semulajadi Hilangkan Ketuat Kelamin | KUTIL KELAMIN

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.